Vers van de pers: Lentekriebels

Net voor de lockdown in december vorig jaar, kreeg ik een leuk mailtje van mijn duo-vertaalster Dorette Zwaans. De uitgever waar ze werkt was op zoek naar iemand die goed en snel een prentenboek kon vertalen van het Engels naar het Nederlands. Ze stuurde het digitale bestand door en ik was meteen verkocht. Wat een mooi getekend en leuk geschreven prentenboek! We spraken een deadline en een prijs af, waarna ik aan de slag ging.

De natuur ontwaakt

Lentekriebels. De natuur ontwaakt is het tweede boek van Alex Morss en Sean Taylor. Eerder verscheen bij Ars Scribendi al Winterslaap.
Zoals de titel al aangeeft gaat dit prentenboek over de lente. Twee zusjes gaan op de eerste lentedag met hun vader de tuin in en zien met eigen ogen hoe de natuur ontwaakt na een lange winterslaap.

Fladderende vlinders en ontluikende bloemen

De vlinders fladderen vrolijk door de tuin, in de vijver zwemmen kikkervisjes en de vogels vliegen af en aan met takjes om hun nesten te bouwen. En onder de grond zijn de insecten druk bezig met eitjes leggen en de aarde bemesten.

In de eerste warme zonnestralen steken lentebloemen voorzichtig hun kopjes uit de grond en barsten de bloesemknoppen open.

Alles wordt op een speelse, toegankelijke manier beschreven en is geïllustreerd met prachtige tekeningen.

Leerzaam

Achterin het boek zitten ook nog een aantal pagina’s waarop meer verteld wordt over het ontwaken van de natuur. Er wordt geschreven over de belangrijke taak van insecten, over de veranderingen die sommige dieren ondergaan en over de verschillende soorten bloesembomen.

Lentekriebels was een feestje om te vertalen en is een leuk en leerzaam boek voor kinderen maar ook voor volwassenen!
Haal het boek snel bij je lokale boekhandel!

Schitterende recensie

En dit mooie prentenboek kreeg een lovende recensie van NBD Biblion, met complimenten voor de vertaling! Binnenkort kun je dit boek dus ook lenen bij de bibliotheek.