Vers van de pers: Lijken in de kast

Vorig jaar verscheen in oktober De galerijflat bij Serena Libri en dit jaar heb ik samen met Hilda Schraa het tweede deel mogen vertalen, Lijken in de kast, dat dit weekend debuteert op de Nieuwe Boekenbeurs in de Nicolaï-kerk.

Francesco Recami neemt ons mee terug naar de galerijflat in Milaan, waar de bewoners weer de vreemdste dingen beleven.
Amedeo Consonni krijgt van een oude vriend een hoekkast aangeboden, waar naar het schijnt heuse lijken in zitten. Meneer De Angelis’ leven komt op zijn kop te staan door een BMW Z3. Angela Mattioli staat te popelen om haar levensgeschiedenis aan Amedeo te vertellen. Claudio Giorgi smeedt ingewikkelde complotten waarin een fles Talisker centraal staat. En juffrouw Mattei-Ferri komt ogen en oren tekort om alle gebeurtenissen in de galerijflat vast te leggen.

Op haar vaste plek voor het raam had juffrouw Mattei-Ferri de gebeurtenis in slow motion geregistreerd en vastgesteld dat die man, meneer Amedeo Consonni, voor de deur was blijven staan van appartement nummer 9, dat van mevrouw Erika. Nee hè, dat niet, dat kon echt niet, dat die schuinsmarcheerder in onderbroek aanklopte bij iemand die vijfendertig jaar jonger was dan hij! Nee echt, dat ging te ver.

Lijken in de kast ligt vanaf 27 september in de winkel en is natuurlijk ook direct bij Serena Libri te bestellen.